Urban gardening kaarten

Ongevouwen kaarten van 10,5 X 14,8 cm

Gedrukt op stevig 300 grams Biotop papier, crêmekleurig en gemaakt van afvalhout.

1 kaart is €1,75 exclusief verzendkosten.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail met je wensen naar simonevandermost@hotmail.com

Dieren lokken

Door te zorgen voor water, voedsel en beschutting kan je dieren naar je tuin lokken. Meer verschillende dieren zorgen voor minder plagen en meer evenwicht.

Eetbare bloemen

Veel bloemen die je vind in tuin, bos of een strook onkruid zijn eetbaar. De ene is lekker voor thee de ander is mooi in een salade. Check altijd of je echt het goede bloempje te pakken hebt voor je hem in je mond stopt.

Recyclen

Wil je een tuintje maken in bakken? Er zijn veel dingen die je daarvoor kan gebruiken, als er maar aarde in past, en water uit kan lopen wanneer ze buiten staan.

Wildplukken

Ook als je geen tuin hebt kan je verse groenten en fruit oogsten. Er groeien meer wilde eetbare planten in Nederland dan je misschien zou denken. Check altijd welke delen van een plant je kan eten en pluk niet meer dan je nodig hebt.

Verticale tuin

Heb je een kleine tuin of balkon? Door een verticale tuin te maken benut je de ruimte en het zonlicht optimaal.

Zaden oogsten

Zaden kan je zelf oogsten, je hoeft ze niet te kopen. Laat bij bijvoorbeeld papaver of andere bloemen de uitgebloeide bloemen aan de plant zitten. De zaden kan je oogsten wanneer het zaaddoosje droog is. Laat altijd de zaden binnen nadrogen voordat je ze in een zakje doet. Zaden kan je het beste droog koel en donker bewaren.

Kiemen

Groenten kweken kan ook zonder tuin! Microgroenten zaai je dicht op elkaar in een dun laagje aarde. Oogst ze wanneer ze kiemblaadjes en hun eerste eigen blaadjes hebben. In een glazen pot kan je groenten zaden laten kiemen zonder aarde. Spoel 2/3 keer per dag, en laat uitlekken. Eet ze op wanneer de kiemblaadjes zich hebben gevormd.

Bijenplanten

Bijen hebben het zwaar, oa door monocultuur in de landbouw. Je kan ze helpen! Zorg voor planten die nectar produceren waarmee bijen zich kunnen voeden, bijvoorbeeld: korenbloem, goudsbloem, papaver, vingerhoedskruid, en de lindeboom.

Meer kaarten en prints

Simone van der Most   06 12190826   simonevandermost@hotmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon